Novogodišnja poruka Hrvatskog školskog sportskog saveza

  Obavijesti         04.01.2022.
Novogodišnja poruka Hrvatskog školskog sportskog saveza

Dragi i poštovani županijski predsjednici i tajnici, suradnici, partneri, sponzori, profesori, nastavnici i kineziolozi, 

za nama ostaje još jedna godina puna ograničenja, opreza i modificiranog rada. Još jedna godina učenja, prilagodbe i novih, nikad viđenih, iskustava. Neizmjerno smo zadovoljni početkom ove školske godine te smo zahvalni svima koji su, kao dio školskog sporta, u njoj aktivno sudjelovali; našem timu, organizacijama koje nas podržavaju i pomažu, našim učenicima koji već sudjeluju u našim programima i natjecanjima te onima koji to planiraju u nastavku školske godine, ali najviše i vama.

Zahvalni smo na kineziolozima, nastavnicima i učiteljima koji su iz ove posebne situacije izvukli najbolje te se svojim trudom, inovacijama i podrškom za naše sportaše uspješno izborili za nastavak školskog sporta diljem Republike Hrvatske.  

Nikada nije bilo važnije osvrnuti se na ulogu sporta, rekreacije i zdrave prehrane u životu naših najmlađih kao sada. No isto tako, nikada nije bilo lakše motivirati one učenike kojima je školski sport nedostajao kao i nama. 

Kada pogledamo uspjeh novih projekata poput Sportskih praznika i kada vidimo finalni broj sudionika koji prelazi 10 tisuća djece, jasno nam je da su sport i rekreacija još uvijek ključan dio dječjih života. Ono što smo im zajedničkim snagama pružili su upravo organizirani uvjeti, mjesto i vrijeme na kojem se zajedno sa svojim vršnjacima mogu baviti sportom, zabavljati se i učiti nešto novo. 

Naš predsjednik Nikola Perković često kaže da kada makar i jedno novo dijete uključimo u školski sport, uspjeli smo! A sigurni smo da ste u svojim gradovima i svojim školama uspjeli u tome višestruko. 

Nadamo se da će neki iz svijeta školskog sporta uzeti inspiraciju za dalje te da će napredovati u vrhunske sportaše ili u kineziologe koji će nastaviti graditi naše stare, ali i nove projekte. Upoznali smo velike potencijale već na natjecanjima koja smo održali - badmintonu, krosu, plivanju, gimnastici, judu i šahu. Preko 2.800 učenica i učenika na našim natjecanjima koji nastavljaju s izvrsnim rezultatima iz godine u godinu. Nisu zaboravili koliko im sport znači, bili su motivirani i spremni na borbu za medalje, nove rekordne rezultate, ali i za fair-play igru. Čestitamo tako i svim sportašima i voditeljima koji ovaj ključan dio sporta nastavljaju njegovati u svom sportskom životu.

Sve naše stare i nove programe i projekte namjeravamo provoditi kontinuirano, spremni na sve izazove i prepreke s nadom u dobre rezultate i pozitivne ishode. Sigurni smo da će projekti poput Univerzalne sportske škole i Vježbaonice, Sportskih praznika, ali i Volontera, Medicinara i Igram, pišem, lajkam povezati naše učenike u male i velike zajednice koje dijele ljubav prema sportu, rekreaciji i zdravoj prehrani!

Ostavljamo vas s jednom mišlju: svi bismo trebali biti onakvi mentori i uzori kakvi su nama trebali dok smo odrastali. Vremena su se promijenila, ali dječje najdublje potrebe nisu. 

Hvala vam svima što ste primjer truda i rada uloženog za rad s djecom, hvala vam što živote naše djece činite boljima i što Hrvatski školski sportski savez uključujete u vaše posebne sportske priče koje obogaćuju živote naših mladih. Neka nam nova 2022. godina bude sretna, ispunjena zdravljem, veseljem, mirom i, nama najvažnije, sportom! S veseljem iščekujemo nove suradnje s vama i našim najmlađima!

Srdačan sportski pozdrav! (hšss)

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje.